פרופ' מאונ' ת"א מונה לחבר באקדמיה הלאומית להנדסה של ארה"ב

האקדמיה הלאומית להנדסה של ארה"ב (NAE), אחת משלושת האקדמיות הלאומיות בארה״ב (מדעים, הנדסה ורפואה), הודיעה על מינויו של פרופ׳ דן פאר - סגן הנשיא למחקר ופיתוח, ראש המעבדה לננו רפואה בבית ספר שמוניס, הפקולטה למדעי החיים ובמחלקה למדע והנדסה של חומרים בפקולטה להנדסה - כחבר באקדמיה, זאת בזכות מחקרו פורץ הדרך בתחום פיתוח אסטרטגיות ייחודיות להובלת מולקולות RNA.
פרופ' פאר הוא פורץ דרך ומחלוצי השימוש במולקולות RNA כתרופות מולקולריות. במחקרו הוא מתמקד בפיתוח תרופות מולקולריות המבוססות RNA עבור מגוון מחלות רחב, אשר ביניהן מחלות מעי דלקתיות, סרטני דם, מח, שחלה ומחלות גנטיות נדירות. כמו כן, פרופ' פאר חוקר את השימוש במולקולות ה-RNA כחיסונים למחלות ויראליות ומפתח נשאי תרופות ננומטרים בעלי יכולת הכוונה סלקטיבית לתאי מטרה.
4 צפייה בגלריה
פרופ' דני פאר
פרופ' דני פאר
פרופ' דני פאר
(צילום: אוניברסיטת תל אביב)
מבין הישגיו פורצי הדרך, פרופ' פאר ומעבדתו היו הראשונים בעולם להראות כי ניתן להוביל מולקולות mRNA ליצירת חלבונים תרופתיים בחיות, שימוש של RNAקצרים להשתקות של גנים בתאי מערכת החיסון ועריכה של גנים באמצעות ננו-חלקיקים המתבייתים לתאי המטרה שלהם כשהם מוזרקים למחזור הדם.
בנוסף לעבודתו המחקרית החדשנית פרופ' פאר מכהן כסגן הנשיא למחקר ופיתוח באוניברסיטת תל אביב, יושב ראש חברת "רמות", חברת המסחור של אוניברסיטת תל אביב, וכן, יושב ראש חברת המיזמים האוניברסיטאית TAU Ventures. פרופ' פאר הוא חבר באגודה האמריקנית לחקר התא ובאגודה האמריקאית לקידום המדע. ההמצאות להן הוא שותף (מעל 130 הגשות פטנטים) מוסחרו למספר חברות. בנוסף פרופ׳ פאר הקים מספר חברות הזנק בישראל, אנגליה ובארה"ב.

תוכנית משותפת לסטודנטים להנדסה ביו-רפואית ותלמידי בית הספר היסודי בכפר קאסם

צוהר לאקדמיה - התוכנית המשותפת של הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב ובית הספר "אל-עומריה" בכפר קאסם מציינת ארבע שנים, שבמסגרתן תלמידי בית הספר היסודי נחשפים כבר בגילאים הצעירים למצוינות אקדמית וזוכים לטעימה מעולמות המדע, פיזיקה, כימיה, הנדסה ביו-רפואית ועוד.
4 צפייה בגלריה
הסטודנטים המתנדבים וצוות ביה"ס "אל-עומריה"
הסטודנטים המתנדבים וצוות ביה"ס "אל-עומריה"
הסטודנטים המתנדבים וצוות ביה"ס "אל-עומריה"
(צילום: אוניברסיטת תל אביב)
התוכנית פועלת במסגרת הקורס "מעבדה בהנדסה ביו רפואית" של הפקולטה להנדסה בשיתוף עם "מתחברים פלוס" של היחידה למעורבות חברתית בדקאנט הסטודנטים, ועמותת ״תובנות בחינוך״. במסגרת הקורס הסטודנטים מלווים לאורך השנה את התלמידים הצעירים ובתמורה להתנדבות הם זכאים לנקודת זכות אקדמית.
ד"ר נועם בן-אליעזר, ראש התוכנית לתואר ראשון במחלקה להנדסה ביו-רפואית, ומעיין לוסטיג, דוקטורנטית מצטיינת במחלקה, מנהלים את הפרויקט במטרה לעודד את הסטודנטים לפעילות חברתית משמעותית. הקורס "מעבדה בהנדסה ביו רפואית", הינו קורס חובה הניתן לתלמידי שנה ג' בהנדסה ביו רפואית, בפקולטה להנדסה. מדובר בקורס שנתי במסגרתו הסטודנטים מבצעים ניסויים שקשורים לתחום וכן לומדים את יסודות העבודה במעבדה ביולוגית.
במסגרת התוכנית המשותפת, הסטודנטים הלומדים בקורס, פוגשים את תלמידי כיתות ה׳-ו' בבית הספר, מסבירים להם על האוניברסיטה, חושפים אותם לפיתוחים חדשים וטכנולוגיות מתקדמות ומעבירים להם הרצאות חווייתיות במגוון תחומים, בהם: מערכות ביו רפואיות, רובוטיקה, מוח ותעתועי ראיה, כוחות פיזיקליים, חומרים ועוד. כך למשל התלמידים ביקרו לאחרונה במעבדה להנדסת תאים ורקמות בפקולטה להנדסה, למדו על התאים בעזרת התבוננות במיקרוסקופ וכן השתתפו בניסוי שבחן את קצב פעימות הלב בעזרת מערכת ECG.
4 צפייה בגלריה
 ד"ר נעם בן אליעזר ומוחמד צרצור
 ד"ר נעם בן אליעזר ומוחמד צרצור
ד"ר נועם בן אליעזר ומוחמד צרצור
(צילום: אוניברסיטת תל אביב)
מוחמד צרצור, מנהל ביה"ס "אל-עומריה" בכפר קאסם: "המחלקה הביו-רפואית באוניברסיטת תל-אביב משתפת פעולה עם בית ספרנו זאת השנה הרביעית. פעילות זאת תומכת בחזון ביה"ס שכולל ערכים, יצירת תמונת עתיד מעוררת השראה עבור התלמידים, שבירת תקרת הזכוכית של היעדים שלהם, חשיפה שלהם לפעילויות במוסדות מובילים – ובאופן כללי הרחבת האופקים שלהם. רמת המחויבות, ההשקעה, האנרגיה והמקצועיות של המתנדבים ושל הפקולטה מייצרים שיתוף פעולה ייחודי שאנחנו מוקירים עליו תודה עמוקה ושלשמחתנו רק הולך ומתרחב."
ד"ר בן-אליעזר סיכם: "הסטודנטים/יות אשר מתנדבים/ות לפרויקט מדווחים/ות כי זו החוויה המשמעותית ביותר אשר הם/ן עברו במהלך התואר, ואשר תרמה להם רבות מבחינה ריגשית ומבחינת הבנתם את המארג החברתי המורכב במדינת ישראל. אנחנו במחלקה מעודדים מאוד מהצלחת הפרויקט אשר רק מתרחב משנה לשנה והחזון שלנו הוא להמשיך ולהרחיב אותו עד אשר כל סטודנט/ית בפקולטה ובאוניברסיטה יזכו לתרום לקהילה במהלך לימודיהם האקדמיים".

מניגריה לאוניברסיטת בר-אילן

המרכז לערים חכמות באוניברסיטת בר-אילן, קיים סיור לבכירים בחיל האוויר הניגרי - במטרה לבחון שיתופי פעולה מחקריים ויישומים במיגוון נושאים שבהם עוסק המרכז.
4 צפייה בגלריה
פרופ' איל יניב, ראש מרכז בר-אילן לערים חכמות באוניברסיטת בר-אילן ותתי אלופים מחיל האויר הניגרי
פרופ' איל יניב, ראש מרכז בר-אילן לערים חכמות באוניברסיטת בר-אילן ותתי אלופים מחיל האויר הניגרי
פרופ' איל יניב, ראש מרכז בר-אילן לערים חכמות באוניברסיטת בר-אילן ותתי אלופים מחיל האויר הניגרי
(צילום: אוניברסיטת בר אילן)
תתי אלופים מחיל האוויר הניגרי הגיעו למרכז בר-אילן לערים חכמות, ללמוד על יישומים של ערים חכמות לשימושים מגוונים, בין השאר לשימושים של שליטה ובקרה, נושאים הקשורים לתחבורה, נושאים הקשורים למים ועוד.
פרופ' איל יניב, ראש מרכז בר-אילן לערים חכמות, אמר: "במהלך המפגש הצגנו להם במסגרת הסיור כמה סטארטאפים שעובדים איתנו בתחומים כמו מים, רובוטיקה, ואיכות סביבה. ונידונו בטכנולוגיות שונות ושיטות שקשורות לערים חכמות. היה מפגש פורה לכל הצדדים, אנו מצפים לראות שיתופי פעולה מסוג זה בעתיד, ונשמח לעקוב אחר היישומים של חיל האוויר הניגרי במערכות שלהם".

תוכנית לסטודנטים עם מוגבלויות במכללה האקדמית כנרת

לאחר שבשנה החולפת הסתיימה בהצלחה תוכנית פיילוט לבוגרות ובוגרים עם מוגבלויות, השנה יחלו שישה סטודנטים וסטודנטיות את לימודיהם בכיתה משולבת במכללה האקדמית כנרת.
המכללה לכישורי חיים הוקמה לפני 15 שנים על ידי ירדנה אמסלם, לכבוד בנה ערן, וחבריו, בוגרי החינוך המיוחד. המכללה פועלת בקיבוץ אשדות יעקב איחוד, וסטודנטים עם מוגבלויות שלומדים בה מגיעים אל המכללה האקדמית כנרת אחת לשבוע ומשתלבים בקורסים שונים בפקולטה למדעי החברה והרוח.
במכללה אמרו כי בסמסטר ב' הקרוב צפויים להתחיל את לימודיהם שישה סטודנטים, שישתלבו ב-12 שיעורים לאורך הסמסטר.
ראשת הפקולטה למדעי החברה והרוח, פרופ' סיביל היילברון, אמרה: "לאחר שהפיילוט הסתיים בהצלחה, הגדלנו השנה את מספר הסטודנטים והסטודנטיות שישתלבו בכיתות הלימוד. מדובר במהלך חשוב המתקיים בשיתוף המכללה לכישורי חיים, המיועדת לבוגרי החינוך המיוחד, בגילי 21 ומעלה, ומעניק להם, כחלק משוויון הזדמנויות, את האפשרות להיות שותפים. חלקם אף צפויים לסיים תואר אקדמי מלא".