סטודנטים עם צרכים מיוחדים יחלו ללמוד השנה בכיתות רגילות יחד עם הסטודנטים במכללה האקדמית כנרת, זאת לאחר שהפיילוט בשיתוף עם המכללה לכישורי חיים, שהוקמה על ידי ירדנה אמסלם, עבר בהצלחה.
1 צפייה בגלריה
פרופסור סיביל היילברון (מימין) והסטודנטית דוברת רוזנטל
פרופסור סיביל היילברון (מימין) והסטודנטית דוברת רוזנטל
פרופסור סיביל היילברון (מימין) והסטודנטית דוברת רוזנטל
(צילום: יח"צ)
שיתוף הפעולה בין המכללה לכישורי חיים – מכללה לאנשים עם צרכים מיוחדים בקיבוץ אשדות יעקב איחוד, לבין המכללה האקדמית כנרת החל כבר לפני כארבע שנים. במסגרת שיתוף הפעולה סטודנטים מהמכללה לכישורי חיים מגיעים ביום רביעי מדי שבוע למכללת כנרת ולומדים קורסים בנושאים שונים ממיטב המרצים במכללה.
כעת מרחיבים שתי המכללות את שיתוף הפעולה ביניהם ובקרוב סטודנטים מהמכללה לכישורי חיים ישולבו בקורסים ויחלו ללמוד יחד עם הסטודנטים במכללה האקדמית כנרת.
דוברת רוזנטל, אחת הסטודנטיות במכללה לכישורי חיים שתיקח חלק השנה בפרויקט, שמחה על ההזדמנות שניתנה לה. בשנה שעברה היא סיימה את לימודי הקורס של מבוא לפסיכולוגיה בהצלחה רבה והשנה היא תלמד בקורס במחלקה לתקשורת יחד עם שאר הסטודנטים במכללה. "אנחנו לומדים על החיים וביחד אנחנו משלבים את לימודינו עם מכללת כנרת. זה חשוב מאוד שיש את השילוב הזה בין הסטודנטים", אמרה, "אני מרגישה כבר מאוד שייכת למכללת כנרת. אני מקבלת מכאן המון עזרה, אני לא הייתי חושבת בשום צורה להגיע למכללת כנרת ועכשיו נוצרו הזדמנויות חדשות. אני ופרופסור היילברון יושבות ביחד ומדברות כמה אנחנו יכולים עוד להתקדם".
פרופסור סיביל היילברון, דיקנית הפקולטה למדעי החברה והרוח המכללה האקדמית כנרת, אומרת כי ייחודה של התוכנית הוא בכך שהיא מאפשרת לכל אחד ואחת להרגיש שייך ושייכת, ולהיות חלק מהקהילה. "השנה ריאיינתי שישה מועמדים במכללת כישורי חיים והם אכן יגיעו", סיפרה, "אנחנו מאמינים שזה פשוט דגם נכון, הם יושבים עם הסטודנטים שלנו, מי שצריך קצת עזרה כמובן שהוא גם מקבל. אנחנו מאמינים שזו הדרך הנכונה לעשות את זה".

קראו גם:

בשיעורים המשולבים נדרש להתאים את צורת ההוראה, כך שהיא תוכל להחיל גם סטודנטים א-טיפיקליים מבלי לפגום באיכות ההוראה האקדמית. "האתגרים הם לוגיסטיים ובעיקר בשיטת ההוראה", הוסיפה פרופ' היילברון, "זה שיעור שמתנהל לגמרי אחרת. זרימת החשיבה של הסטודנטים של כישורי חיים לוקחת אותנו למקומות לגמרי אחרים וזה מאתגר אותנו כמרצים, אבל זה גם מאוד משמח ונותן המון סיפוק".
מה המטרה האקדמית בשילוב שלהם?
"התוכנית שלנו לטווח הארוך היא לגרום לכך שחלק מהם יעשו תואר שלם. לדוברת יש כבר תואר במשפטים ולכן היא גם יכולה להשתלב בקורסים שלנו, בפסיכולוגיה ובתקשורת ללא שום בעיה. אנחנו רוצים שהתוכנית תמשיך עם הקבוצה שבאה אלינו פעם בשבוע ושיותר סטודנטים ממכללת כישורי חיים ילמדו אצלנו. אנחנו מקווים שבאוקטובר יהיו לנו גם סטודנטים שיתחילו ללמוד לימודי תואר. בשביל זה אנחנו צריכים שיתוף פעולה עם הביטוח הלאומי שיתמוך בנו ואנחנו עובדים על התהליך הזה כדי שגם סטודנטים אחרים שעדיין אין להם תואר אקדמי יוכלו להשתלב ולעשות תואר אקדמי שלם במכללת כנרת, זה היעד שלנו".